BETTY ESKÜVŐI - SZALAGAVATÓ RUHA SZALON


Esküvői ruha télen

Mit viseljen a menyasszony a hideg évszakban?

Téli esküvő? Mindenki odáig van érte, hiszen a tél az egyik legromantikusabb évszak. Csak a legfontosabb kérdést kell tisztázni: mit viseljen az ara, ha télen mondja ki a boldogító igent?
Ha a téli divatra gondolunk, inkább a kényelmes, kötött pulóverek és a meleg csizmák juthatnak eszünkbe, nem pedig az esküvőiruha-trendek. Pedig a téli esküvői ruha nagyon népszerű a hosszú ujjnak és a divatos kiegészítőknek köszönhetően. Nem kell tehát tartani a téli esküvőktől, csak tisztában kell lenni azzal, hogy milyen lehetőségeink vannak, ha nem a melegebb évszakok egyikében házasodunk.

Milyen legyen a menyasszony ruhája télen?

A téli esküvőre szánt menyasszonyi ruha mindenképpen tartsa melegen viselőjét – ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen senki sem akar egész nap libabőrösen mászkálni, főleg nem élete egyik legfontosabb napján. Emellett persze ugyanilyen fontos, hogy gyönyörű is legyen. Hogyan lehetséges ez? A két kritérium nem zárja ki egymást, csupán ügyesen kell ruhát választani. Egy hosszú ujjú és több rétegű modell vagy egy csipkével borított esküvői ruha például abszolút megfelel mindkét követelménynek. Ha valaki ódzkodik a hosszú ujjú menyasszonyi ruhától, az sem gond. Manapság számos gyönyörű és divatos kabát szerezhető be, amelyeket télen az esküvői ruha fölött viselhetünk.

Hosszú ujjú, téli esküvői ruha

A hosszú ujjú esküvői ruhák távolról sem unalmasak és konzervatívak, lehetnek kifejezetten modernek és izgalmasak is. Az ujjak készülhetnek gyönyörű csipkéből, amely például a vintage stílusú esküvők egyik „kötelező” kelléke. Ha pedig egy szépen fénylő, vastagabb selyem anyagban gondolkozunk, akkor elegendő lehet egy háromnegyedes ujj is, ami nőies törékenységet kölcsönöz a viselőjének.

Esküvői ruha csillámmal

A hideg évszakhoz csodálatosan illik a csillogás – akárcsak egy esküvőhöz! Különösen decemberben, karácsony közeledtével minden fényárban úszik, még a természet is tele van csillogással. A deres, havas tájhoz és az ünnepi fényekhez kiválóan passzol egy gyönyörű menyasszonyi ruha, amelyet strasszok, csillámok tesznek különlegessé.

Egyszerű esküvői ruha téli esküvőre

Ha a habos-babos menyasszonyi ruhát vagy a mutatós csipkeszövetet valaki nem érzi a saját stílusához illőnek, akkor télen egy egyszerű menyasszonyi ruhát is lehet viselni, melyet különleges kiegészítőkkel, hangsúlyos ékszerekkel tehetünk egyedivé. A minimalista stílus, a nemes egyszerűség soha nem megy ki a divatból, hiszen tudjuk: a kevesebb néha több. Egy ilyen szett a viselőjének mindig extra eleganciát kölcsönöz.
Ez vonatkozik nemcsak a templomi, hanem a polgári esküvői ruhákra is. Bátran válasszunk vastagabb anyagból készült, hosszú ujjú vagy csipkével gazdagon díszített ruhát! Jó alternatíva lehet egy nadrágkosztüm is a polgári szertartásra, főleg azoknak a menyasszonyoknak, akik nem kedvelik a szoknyákat.

Kabát a menyasszonyi ruha fölé?

Igen! Pánt nélküli vagy ujjatlan, illetve rövid ujjú esküvői ruha viselése tél közepén nem a legjobb ötlet – kivéve, ha az outfit egy kabáttal egészül ki, amely nemcsak a komfortérzetünkön javít, miközben a megfázástól is véd, hanem elegánssá, kifinomulttá teszi a megjelenésünket. A bolerótól kezdve egy stólán át a prémes kiskabátig sokféle lehetőség kínálkozik a menyasszonyok számára a vállak, karok felmelegítésére. A szertartás után akár le is vehetjük a kabátot, ha a hőmérsékletet kellemesnek érezzük, de ha megfelelően kombináljuk a ruhával, és megtaláljuk a hozzánk illő darabokat, akár magunkon is tarthatjuk, hiszen így is igazán elegánsnak fogjuk érezni magunkat.

Amiben jól érezzük magunkat, az áll jól!

Bármelyik említett megoldás mellett döntünk, arra mindig figyeljünk, hogy olyan ruhát válasszunk, amely illik a stílusunkhoz és az alkati adottságainkhoz. Hiába szép egy ruha, ha nem passzol az egyéniségünkhöz, alkatunkhoz, vagy ha nem érezzük kényelmesnek, akkor nem fogjuk jól érezni magunkat benne. Ne riadjunk vissza tehát a téli esküvő gondolatától, hanem használjuk ki a benne rejlő lehetőségeket, és felejtsük el azt a tévhitet, miszerint hideg időben nem lehet csinosan felöltözni menyasszonyként!