BETTY ESKÜVŐI - SZALAGAVATÓ RUHA SZALON


Milyen az ideális cipő és fehérnemű a menyasszony számára?Egy esküvő számos előkészületet kíván – a rengeteg egyeztetés, időpontfoglalás, rendelésleadás stb. mellett össze kell állítani a menyasszony számára a megfelelő outfitet, amelyben azon túl, hogy csinosnak érzi magát, a komfortérzete is megmarad a szertartások, a fotózás és a lakodalom teljes időtartama alatt. Különösen akkor, ha lakodalmat is terveznek a leendő házasok, fontos szem előtt tartani a kényelmi szempontokat. Egy rosszul megválasztott ruha, egy szűk cipő vagy egy nem megfelelő fehérnemű a legszebb pillanatokat is elronthatja. Jelen cikkben a menyasszonyi cipővel és a fehérneműkkel kapcsolatban osztunk meg néhány hasznos tanácsot.

A cipő

Néhány ruha alatt nem látszik a menyasszonyi cipő, de ez nem jelenti azt, hogy nem kell kiemelt figyelmet szentelni a megfelelő darab kiválasztására. Hiába hosszú a ruha, az alól is elő-elővillan a cipő, aminek bizony meg kell felelnie több elvárásnak is. Például természetesen passzolnia kell a menyasszonyi ruhához, és nem tekinthetünk el a megfelelő cipőmérettől sem! Ha a kiszemelt modellből a kínálatban nincs a lábméretünknek megfelelő cipő, meg se próbáljunk eggyel kisebbet vagy nagyobbat vásárolni, még akkor sem, ha aktuálisan úgy érezzük, megéri kicsit szenvedni a szépség kedvéért! Ugyanez vonatkozik a szép, de kényelmetlen cipőre – ha nem szeretnénk feltört lábbal vagy fájó, esetleg kibicsaklott bokával végigszenvedni az esküvőt és a lagzit, akkor törekedjünk arra, hogy olyan cipőt válasszunk, amely nemcsak szép, hanem kényelmes is! A másik hiba, amelyet sokan elkövetnek, hogy magas sarkú cipőt választanak, miközben világ életükben alacsony sarkú lábbelit hordtak. Ha csak nem szánjuk arra a következő heteket-hónapokat, hogy megtanuljunk magabiztosan járni a tűsarkúban, akkor válasszunk inkább olyan modellt, amelynek a sarokmérete még a komfortzónánkon belül található. Persze, mindannyian tudjuk, hogy a legtöbb cipő, bármilyen szép is, eleinte kicsit kényelmetlen tud lenni, ezért minden típusú, sarokméretű cipőre igaz az, hogy a nagy nap előtt érdemes kipróbálni, „betörni”, hogy az esküvőig megszokja a lábunk, és biztosan jól érezzük magunkat benne.
Sok nő számára fontos szempont a választásnál, hogy a cipőt, melyet az esküvőre vásárol, a későbbiekben is használni tudja. Ilyen esetben célszerű átgondolni, hogy milyen eseményekre, milyen ruhákkal és kiegészítőkkel tudnánk az esküvő után használni a cipőt, vagyis, hogy milyen lenne az a modell, amely a menyasszonyi ruhánkhoz is illik és a ruhatárunkkal is kompatibilis lehet.

A fehérnemű

Nőként szeretjük az ízléses, szép fehérneműket, azonban – ahogy a cipőnél is – itt is nagyon fontos, hogy ne csupán az esztétikum alapján válasszunk, hanem a kényelmi szempontokat is vegyük figyelembe! Ne válasszunk olyan darabokat, amelyeket aztán igazgatni, húzogatni kell, vagy amit nem érzünk kellőképpen komfortosnak! Egy rosszul kiválasztott fehérnemű nagyon kellemetlen tud lenni, akár a figyelmünket is elvonhatja a fontos pillanatokról. Az alakformáló fehérnemű szuper dolog, de ne akarjuk úgy fokozni a hatását, hogy a kelleténél kisebb méretet vásárlunk!
A legtöbb menyasszonyi ruha beépített melltartóval van ellátva, vagyis nem szükséges plusz melltartót felvenni alá. Ám, ha nem ilyen ruhát választottunk, akkor a melltartó kiválasztásánál mindig vegyük figyelembe a ruha szabását, például, hogy van-e a ruhánknak pántja, vállrésze, milyen a dekoltázsa, illetve a hátkivágása. A kilógó melltartó semmilyen körülmények között nem elegáns, és semmiképpen sem illik egy esküvőre.
A menyasszonyi outfitnek szinte kötelező darabja a harisnyakötő is. Sok mendemonda kering erről a kiegészítőről, de a legvalószínűbb, hogy az ókori Rómából ered (a menyasszonyok egy csomóval ellátott szíjat viseltek a ruha alatt, melyet a nász előtt az újdonsült férj oldott le). Ma már leginkább azért viselnek a menyasszonyok harisnyakötőt, mert jól néz ki, és mert megszoktuk, hogy ez a darab is hozzátartozik az ara toalettjéhez. S ha már harisnyakötőről van szó, természetesen érdemes magáról a harisnyáról is szót ejteni, amelyből lehetőség szerint vagy egy igazán jó minőségűt válasszunk, vagy gondoskodjuk „pótharisnyáról”, hiszen ennek a kiegészítőnek az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nagyon könnyen „felfut”, elszakad.